Nyhed

Her bliver drømme til virkelighed

Når en ung vil være bager eller slagter, er det, fordi de brænder for uddannelsen. De vil lære et håndværk. Starten er på Uddannelsescenter Holstebro

Når en ung vil være bager eller slagter, er det, fordi de brænder for uddannelsen. De vil lære et håndværk. Starten er på Uddannelsescenter Holstebro

Simon Nørgaard har altid drømt om at blive slagter. Han er nærmest vokset op med kød, pølser, stege og leverpostej.

17-årige Simon Nørgaard var på hjemmebane, da han begyndte på grundforløbet som slagter på Mad Til Mennesker på Uddannelsescenter Holstebro.

- Jeg er nærmest født med en slagterkniv i hånden. Min far, Tommy, er slagter, og jeg var ikke ret gammel, før jeg fik lov til at hjælpe ham. Det har været min drøm at blive slagter, siden jeg har helt lille. Og nu bliver det virkelighed, siger Simon Nørgaard, der kommer fra Silkeborg. Her driver faderen Tommys Kødsalg.

Selv om Simon Nørgaard kender de fleste grundelementer inden for slagterfaget, så han er glad for at være begyndt uddannelsen.

Helt fra grunden

- En ting er at gå sammen med sin far og få lov til at lave forskellige ting. Noget andet er at lære faget helt fra grunden. Men, siger Simon Nørgaard, langt de fleste ting, vi har hørt om til nu, kender jeg til, så jeg glæder mig til den dag, hvor jeg skal i gang med at partere en halv gris eller en kvart ko. Det har jeg ikke prøvet endnu.

Som sine kammerater på grundforløbet er det interessen for slagterfaget, der er en af grundpillerne.

- Det her er virkelig noget, vi vil. Det er et fag, vi brænder for, siger Simon Nørgaard.
Samme holdning har de unge, der har valgt bageruddannelsen.

Debbie Doorentz, 24, skal kort før jul lave sit svendestykke og går i øjeblikket på fjerde hovedforløb på Uddannelsescenter Holstebro. Han er ansat i Tarp Bageri ved Esbjerg.

Vil være konditor

For Debbie Doorentz var det også lysten til at lære et håndværk, der fik hende til at søge en plads som lærling på Tarp Bageri.

- Jeg har altid været glad for at arbejde med mine hænder og specielt bage. Derfor var det naturligt, at det var bager, jeg ville være. Og, siger Debbie Doorentz med et varmt smil, jeg har ikke fortrudt.

- Det generer mig ikke at skulle møde klokken 04. Jeg kan godt lide at komme op og i gang. Udfordringerne er mange, og jeg får lov til at prøve noget. Det samme gælder, når jeg er på skole i Holstebro. Her får kreativiteten virkelig lov til at udfolde sig. Jeg har været meget glad for mine ophold på skolen i Holstebro, siger Debbie Doorentz, der har planer om også at tage uddannelsen til konditor.

- Jeg har lysten til at skabe, så drømmen skulle gerne blive virkelighed, inden jeg en dag stifter familie, siger hun.

Midtvestjylland0313 UCH03JB

Simon Nørgaard har altid drømt om at blive slagter. Han er nærmest vokset op med kød, pølser, stege og leverpostej.

Midtvestjylland0313 UCH04JB

Det kræver det rigtige håndelag og det rigtige sikkerhedsudstyr, når sværen skal ridses i en kamsteg.

Midtvestjylland0313 UCH09JB

Brødbagere lærer selvfølgelig også at lave kager.