Nyhed

Hæder til ildsjælen Gitte

Gitte Sørensen, Arla Foods Korsvej Mejeri, kåret som Årets Arbejdsmiljørepræsentant 2013 - Jeg er rystet og glad, siger hun

Gitte Sørensen, Arla Foods Korsvej Mejeri, kåret som Årets Arbejdsmiljørepræsentant 2013 - Jeg er rystet og glad, siger hun

- Jeg er rystet og nærmest lidt i chok. Og så er jeg trolig glad og stolt, sagde arbejdsmiljørepræsentant Gitte Sørensen, Arla Foods Korsvej Mejeri, da hun torsdag blev kåret som Årets Arbejdsmiljørepræsentant 2013. Det skete, da Mejeriindustriens Arbejdsmiljøudvalg holdt konference i Kolding med omkring 450 deltagere.

Prisen blev uddelt første gang i 2012, og da var Gitte Sørensen blandt de nominerende:

- Derfor var jeg helt sikker på, at jeg ikke kom i betragtning i år. Det er en meget stor overraskelse, at valget faldt på mig, siger Gitte Sørensen, der foruden et flot diplom også kunne tage hjem med en check på 3.000 kr. til et hotelophold.

Skulderklap

Formanden for Mejeriindustriens Arbejdsmiljøudvalg, Vagn Henriksen, siger, at formålet er at give et skulderklap til en arbejdsmiljørepræsentant, der har udvist en påskønnelsesværdig arbejdsmiljøindsats og er rollemodel for sine kolleger.

- Du er også en ildsjæl, der går foran med nye initiativer. Gitte, du har et stort gå-på-mod og er meget vedholdende. Du er ikke bange for at tage uhensigtsmæssig adfærd op. Du står bag beslutningerne - også de upopulære. Og så er du en god kommunikator, som kollegerne har stor tillid til.

Vagn Henriksen sagde videre, at Gitte Sørensen er en regulær fighter, både når det drejer sig om det psykiske og det fysiske arbejdsmiljø.

- Du er et forbillede for dine kolleger med meget gode menneskelige værdier, sagde Vagn Henriksen blandt andet.

Fokus på stress

Konferencens formål var at sætte fokus på det psykiske arbejdsmiljø, nærmere betegnet arbejdsbetinget stress.

Problemet er meget stort. Det anslås, at mellem 250.000 og 300.000 danskere oplever stress i alvorlig grad, og at mellem 450.000 og 500.000 har stress-symptomer dagligt. Omkring hver fjerde sygemelding - 35.000 sygemeldte pr. dag - skyldes stress. Stress er derfor bandt de væsentligste årsager til helbredsproblemer i den industrialiserede del af verden.

- Og tallet er desværre stigende, sagde en af oplægsholderne, psykologiprofessor Bobby Zachariae, Aarhus Universitet.

På konferencen var der bred enighed om, at man på arbejdspladserne allerede arbejder meget med problemet. Men at der kan gøres mere.

Man diskuterede også ergonomiske problemer på arbejdspladserne, specielt ømhed i hænder, arme, skuldre og ben. Derfor er det besluttet, at der skal uddannes en række såkaldte ergonomiambassadører på mejerierne. De første skal på kursus til foråret på Korsvej Mejeri og Holstebro Flødeost.