Nyhed

Fokus på beskæftigelse i Ringsted

Ringsted skal være et godt sted at bo og et godt sted at drive virksomhed. Det mener Lisbeth Andersen, der stiller op til Byrådet i Ringsted for Socialdemokraterne. Er du enig, bør du sætte dit kryds ved hende i morgen.

Ringsted skal være et godt sted at bo og et godt sted at drive virksomhed. Det mener Lisbeth Andersen, der stiller op til Byrådet i Ringsted for Socialdemokraterne. Er du enig, bør du sætte dit kryds ved hende i morgen.

Som så mange andre steder i Danmark, har Ringsted desværre en gruppe ledige borgere. Og de skal havde de bedste muligheder for at komme tilbage på arbejdsmarkedet, mener Lisbeth Andersen, der genopstiller for Socialdemokratiet til Byrådet i Ringsted:

- Det der er vigtigt for mig, er at vi bruger så få private aktører som muligt. Jeg har siddet 8 år i Arbejdsmarkedsudvalget, og her har vi hjemtaget mange opgaver fra private aktører. Det har både højnet kvaliteten og samtidig sparet kommunen for penge. Det fortæller mig, at der fortsat er en række opgaver, der løses bedte af det offentlige - ikke mindst, når det handler om at skaffe folk i arbejde, forklarer Lisbeth Andersen.

Vækst og beskæftigelse

Én opgave er naturligvis at hjælpe ledige over i beskæftigelse, men den opgave bliver væsentligt nemmere, hvis Ringsted fortsat formår at trække virksomheder til kommunen:

- Hvis vi skal gøre os forhåbninger om i første omgang at fastholde de arbejdspladser vi har i dag, og i anden omgang at tiltrække nye virksomheder, så kræver det, at vi stiller de nødvendige rammer til rådighed. Det handler om at sikre plads til nye virksomheder og om at sikre gode transportmuligheder - både med bil, bus og tog. Men det handler også om, at gøre det attraktivt for folk at søge til Ringsted. Derfor skal vi sikre, at der er gode børnepasningstilbud, gode skoler og muligheder for kultureller oplevelser, mener Lisbeth Andesen.

En velfungerende kommune

Lisbeth Andesen er samtidig meget optaget af, at borgerne i Ringsted skal opleve kommunen som en medspiller - ikke en modspiller.

- Det praktiske skal fungere. Ikke mindst i forhold til forvaltningen. Borgerne skal opleve et højt serviceniveau, og de skal opleve, at kommunen gør tilværelsen lettere for dem - ikke sværere. Og så er det også smart, hvis priser på vand og afledning er rimelig. Det er ikke kun en gevinst for den enkelte borger, men også for erhvervslivet.

HVEM ER LISBETH ANDERSEN:

  • 43 år
  • Genopstiller som nr. 4 på listen for Socialdemokraterne i Ringsted Kommune
  • Slagteriarbejder på Danish Crown Ringsted
  • Brancheformand for Fødevareforbundet NNF Sjælland og Øerne