Nyhed

Elever får syn for sagen på Kødets gang

Den 28. februar åbnede Kødets gang på UCR, Slagteriskolen i Roskilde. En unik formidlingsgang, hvor elever kan få syn få sagen og se slagterhåndværket med deres egne øjne

Den 28. februar åbnede Kødets gang på UCR, Slagteriskolen i Roskilde. En unik formidlingsgang, hvor elever kan få syn få sagen og se slagterhåndværket med deres egne øjne

Af Tina Charlotte Frederiksen og Morten Torbjørn Andersen

Fødevareminister Mette Gjerskov, direktør i Landbrug og Fødevarer Susie Stærk Ekstrand og Roskildes borgmester Joy Mogensen sørgede for indvielsestalerne, inden fødevareministeren klippede den alternative røde snor over, der i dagens anledning var en to meter lang ranke af cocktailpølser.

Video-embed: .

Den 100 meter lange formidlingsgang giver frit udsyn til liv og død. Via store panoramaruder, er det muligt for eleverne fra folkeskoler, erhvervsskoler og gymnasier at følge hele processen fra levende gris til kotelet.

Efter indvielsestalerne stod fem faglærere indenfor slagtning og fødevarer for rundvisning af gæsterne, der både så læringsstationer og slagtning af grise.

Gangen rummer blandt andet fem læringsstationer, hvor man på interaktiv vis kan lege sig til viden. Man kan hoppe sig til viden om konserverings-metoder, buzzquizze sig klogere på fødevarer og hoppe i en ægte slagteruniform – med sikkerhedsudstyr.

Læs mere om Kødets gang her.