Af Claus Gjedsig.
Holstebro får efter alt at dømme et nyt kreaturslagteri. Manden bag er Kenneth Riberholdt, der er uddannet kreaturslagter, og de seneste seks år har været direktør på Skare Beef i Århus.
Slagteriet bliver efter planen det første af flere mindre fødevarevirksomheder i en planlagt klynge ved Nupark i det nordlige del af Holstebro. Klyngen har fået arbejdstitlen Food Hub City.
– Planerne er så langt fremme, at vi har fået lavet forretningsplaner samt tegninger over slagteriet. Nu er vi ved at undersøge priser og leder efter mulige investorer. Og her har jeg allerede kontakt med folk fra lokalområdet, som har vist stor interesse i at investere i slagteriet, siger Kenneth Riberholdt.
Ser frem til samarbejdet
– Det er fantastisk, at der nu kommet et kreaturslagteri i Holstebro. Når vi har en fjerdedel af den samlede bestand af kvæg i Vestjylland, er det vanvittigt ikke at slagte dem i nærmiljøet. Derfor byder vi slagteriet meget velkommen, siger formand for Fødevareforbundet NNF Midtvestjylland Steen Hartmann.
Forbundssekretær slagterindustriområdet John Søren ser frem til et godt og konstruktivt samarbejde:
-Jeg håber naturligvis, at det nye slagteri vil se positivt på at få uddannet kreaturslagtere til gavn for virksomheden og branchen som helhed, forklarer han.
Det er planen, at slagteriet i første omgang kommer til at slagte og forarbejde 250 kreaturer om ugen.
Læs mere på food-supply.dk