Da Danish Meat Company i Vrå genåbnede i foråret var det med nye finsk/russiske ejere og med en strategi der gikpå eksport til det store russiske marked. Men en eksportlicens til det eftertragtede marked er ikke noget, der deles ud til enhver.
Nu er licensen endelig i hus.
Medarbejderne - der for fleres vedkommende både har været med til at lukke og genåbne slagteriet ad flere omgange – har ventet med tilbageholdt åndedræt på det endelige stempel.
-Vi har i realiteten ventet på tilladelsen siden den 18. marts. Vi havde håbet, den lå klar i løbet af nogle uger. Så vi er meget glade for, at det nu endelig er lykkedes, siger tillidsrepræsentant Bøje Sørensen.
Det nordjyske slagteri beskæftiger i dag 60 ansatte og slagter 400 svin om dagen.
-Håbet er, at vi kan fordoble antallet af slagtninger og gradvist nå op på 800 – gerne 1000 - svin om dagen. Vi er klar - også til forhåbentlig atbyde velkommen til mange nye kolleger hen ad vejen, siger Bøje Sørensen.
-Vi vil gerne op i fart og ser derfor også frem til at få uddybende information fra ledelsen i næste uge.
Hos den lokale afdeling af Fødevareforbundet NNF lyder der samme glæde og lettelse hos afdelingsformand John Christiansen.
- Dén godkendelse har vi ventet på længe. Jeg håber den betyder en øget produktion, så vi kan få nogle flere arbejdspladser. Det har vi hårdt brug for i vores område.