Russisk fødevareproducent har købt det tomme svineslagteri i Vrå og skyder seks millioner euro i slagteriet
Af Claus Gjedsig. Foto: Axel Søgaard.
Svineslagteriet i Vrå i Vendsyssel bliver nu genåbnet. Den russiskfødte rigmand og fødevareproducent Sergei Medvedev, der i dag er finsk statsborger, har købt bygningerne og inventaret, og man forventer at begynde at slagte i midten af marts.
I første omgang skyder Sergei Medvedev seks millioner euro i projektet. Slagteriet har fået navnet Danish Meat Company Vrå A/S.
Man forventer, at der skal slagtes omkring 4000 svin om ugen og det betyder mellem 60 og 70 arbejdspladser.
For afdelingsformand i Fødevareforbundet NNF Nordjylland, John Christiansen, er det meget glædeligt og yderst positivt, at der igen kommer liv i slagteriet i Vrå.
– Rygtet om en genåbning er hurtigt blevet spredt. Vi får i afdelingen dagligt flere henvendelser fra medlemmer, der gerne vil have arbejde på slagteriet. Det er medlemmer, som enten allerede er i arbejde og ledige. Jeg er en meget glad mand, siger John Christiansen.
Da slagteriet lukkede for nogle år siden mistede 170 slagteriarbejdere deres arbejde. Senere forsøgte lokale at starte slagteriet op igen, men det mislykkedes. Slagteriet var kun i gang i ti uger, inden man ingen drejede nøglen.
Jack Skaaning, 47, er udnævnt til direktør og er i øjeblikket ved at samle trådene, så slagtningerne kan begynde i marts. Han har fået henvendelser fra flere interesserede svineproducenter, der ønsker at levere grise til slagteriet.
– Der forpligtiger at starte et slagteri op igen. Derfor tager vi det stille og roligt. Både leverandørerne og de folk, vi nu skal ansætte, skal føle sig trygge, siger han.
Omkring 80 procent af produktionen skal eksporteres til Rusland.
Læs mere i det kommende nummer af Substans