På Bislev Mejeri foretrækker man at rekruttere nye medarbejdere fra det lukkede mejeri i Hjørring - Dejligt med anerkendelse, siger mejeriarbejderne.
Omkring 25 medarbejdere fra det nu lukkede Hjørring Mejeri er blevet ansat på Bislev Mejeri nær Nibe. Og der kommer hele tiden nye til fra det nordjyske.
Mejerichef Alex Salling, Bislev Mejeri, siger, at man er heldige at kunne få medarbejderne fra det lukkede mejeri i Hjørring.
- Vi er rigtig glade for disse nye medarbejdere. De kender arbejdsgangene på et mejeri og er meget dygtige. Derfor ser vi også mod nord - mod Hjørring - når der skal rekrutteres nye medarbejdere, siger han.
Faglig konsulent inden for mejerisektoren i Fødevareforbundet NNF, Karl Ovesen, er glad for de positive udmeldinger.
- Når man lukker en stor arbejdsplads kræver det meget af både virksomheden og fagforeningen at hjælpe de ansatte videre. Her har Arla Foods taget et socialt ansvar. Fra Fødevareforbundet NNF følger vi selvfølgelig både dem, som stadig er uden arbejde, og de medlemmer, som nu har fået job på Bislev Mejeri, meget tæt. De skal vide, at deres fagforbund altid er der for dem, siger Karl Ovesen.
Atypisk situation
Elisabeth Christiansen er en af de mange fra Hjørring Mejeri, der i dag arbejder på mejeriet i Bislev. Hun nåede at fejre 25 års jubilæum kort før mejeriet lukkede den sidste dag i maj.
- Min situation er atypisk, fordi jeg for en halv snes år siden fik sclerose. Det kunne have sendt mig ud af arbejdsmarkedet, men jeg var heldig at få et fleksjob på Hjørring Mejeri. Da det skulle lukke tilmeldte jeg mig uddannelsen til industrioperatør, fortæller hun.
Elisabeth Christiansen kom i praktik på Bislev Mejeri og blev begejstret for arbejdspladsen.
- Her ville jeg rigtig gerne arbejde, men der var ingen ledige
stillinger. Det varede dog kort. Da afdelingsleder Ronnie Plöen
hørte, at jeg var i fleksjob i Hjørring, tog han en snak med Alex
Salling, og så blev jeg tilbudt et fleksjob i Bislev. Jeg sagde ja
med det samme og kom derfor aldrig rigtig i gang med uddannelsen
til industrioperatør.
Elisabeth Christiansen mener, at det er hendes positive livssyn,
der har banet vejen for hende.
Sin egen lykkes smed
- Jeg har hele tiden troet på, at der også var et arbejde til mig. Og jeg har vist, at jeg havde min fagforening i baghånden, hvis der opstod problemer. Men det gjorde der heldigvis ikke, siger Elisabeth Christiansen, der arbejder fra klokken 07 til middag hver dag.
- Med min faste arbejdstid passer jeg ikke ind på bestemte hold. Derfor tager jeg det arbejde, der er til mig i afdelingen for smelteost, når jeg møder. Og det har jeg det fint med.
Brian Christensen er uddannet mejerist på Hjørring Mejeri og en af dem, der søgte nye udfordringer, da der blev varslet fyringer på grund af lukningen. Han har været tilknyttet et vikarbureau og været vicevært. Men kort før lukningen af mejeriet blev han "hentet tilbage", fordi man manglede ansatte, der kendte arbejdet og rutinerne på mejeriet.
- Det betød, at jeg ikke kom med i de ordninger, der var lavet for de ansatte på Hjørring Mejeri. Jeg måtte altså selv gøre en indsats, hvis jeg ville have arbejde inden for mit felt, fortæller Brian Christensen, hvis kolleger opfordrede ham til at søge arbejde på mejeriet i Bislev.
Skal vækste meget
- Jeg blev ansat på prøve, og efter kort tid blev jeg fastansat, siger Brian Christensen, der er meget glad for sin nye arbejdsplads.
- Det er noget anderledes end at arbejde i Hjørring, og jeg føler, at jeg er blevet rigtig godt modtaget, siger han.
På Bislev Mejeri er der i dag omkring 150 ansatte og man kommer til at producere omkring 52 millioner kilo ost i 2013. 60 procent er hvid ost - tidligere kaldt feta - og 40 procent smelteost i 16 kilos dåser, fire kilo samt 500 og 200 grams brikker. Næsten hele produktionen er til eksport.
Arla Foods har lagt en strategi frem mod 2017, hvor man vil satse endnu mere på eksporten til Mellemøsten, Afrika, Rusland og Kina.
- Det er vores vigtigste vækstområder og i 2017 skulle vi gerne være nået en produktion på 75 tons mod i dag 52. Vi stiler altså efter at øge produktionen med 50 procent. Det vil selvfølgelig også betyde flere ansatte, siger mejerichef Alex Salling.
Læs mere i december-nummeret om Bislev Mejeri i medlemsbladet Substans her.