Slagter Theilgaard i Esbjerg har grund til stolthed. Virksomheden er nemlig blevet udnævnt til Årets Æresslagter af brancheforeningen Danske Slagtermestre
Af Emilia Maria van Gilse
Det er desværre ikke en nyhed, når en slagtermester må træffe det tunge valg og dreje nøglen om i sin butik. Derfor er desto større grund til at hædre de slagtermestre, der går imod strømmen, og med stor succes åbner den ene butik efter den ene anden.
Og det er netop, hvad brancheforeningen Dansk Slagtermestre har gjort på deres nyligt afholdte årsmøde. Her modtog direktør Poul og Viggo Theilgaard prisen som Årets Æresslagter.
Familieforetagende
Slagter Theilgaard A/S blev grundlagt for mere end 50 år siden af Viggo Theilgaards far Erhardt Theilgaard. I 1996 overlod han virksomheden til sine to sønner Viggo og Poul Theilgaard, og i dag består virksomheden af 3 slagterbutikker og en netbutik.
Den blomstrende forretning udløser nu prisen som Årets Æresslagter:
-At drive både engrosvirksomhed og 3 detailbutikker kræver, at I som virksomhedsejere er fremme i skoene og følger madtrenden, så I til enhver tid er i stand til at tilbyde jeres kunder både de traditionelle slagtervarer, men også de nyeste ting, der rører sig inden for fødevareområdet. Det har I gjort med succes, sagde formanden for Dansk Slagtermestre Leif Wilson Lausten blandt andet i sin tale til æresslagterne.
Medarbejderne er alfa omega
Direktør Viggo Theilgaard mener dog, at den store ros skal deles med andre:
-Vi har nogle utroligt engagerede medarbejdere, og de gør hele forskellen. Overordnet set har vi nogle medarbejdere, der rigtig gerne vil noget med deres fag. De har afgjort væretmed til at udvikle vores butikker og varer, forklarer han.
De tre butikker kører meget selvstændigt, og lederne får i samarbejde med deres medarbejdere frie hænder:
-De opererer, som om det er deres egen butik. Vi har nogle fælleskrav til kvaliteten, men vi mener samtidig, at det vigtigt at give ledere og medarbejdere ansvar for selv at udvikle nye produkter. Det er med at sikre engagementet, forklarer Viggo Theilgaard.
Viser vejen
Afdelingsformand for Fødevareforbundet NNF Sydjylland Peder Pedersen har kun roser til slagtervirksomheden:
-Vi er naturligvis stolte af at have sådan en virksomhed i vores område. Vi har altid haft et rigtig godt samarbejde med virksomheden. Jeg håber, at virksomheden kan være med til at inspirere andre slagtermestre, så vi kan få bevist, at det er muligt at drive en succesfuld slagtervirksomhed i dagens Danmark, forklarer Peder Pedersen.