Nyhed

Fri for laktose og gluten

Stadig flere danske børn og voksne udvikler intolerans overfor gluten i brødet og laktosen i mælk og bliver sat på diæt resten af livet. Nogle få danske bagerier og mejerier har fået øje på det voksende marked for gluten og laktosefri produkter

Stadig flere danske børn og voksne udvikler intolerans overfor gluten i brødet og laktosen i mælk og bliver sat på diæt resten af livet. Nogle få danske bagerier og mejerier har fået øje på det voksende marked for gluten og laktosefri produkter til de mange der skal på livslang diæt.

Af Pia Rosager //Foto Kissen Møller Hansen


Laktoseintolerans og cøliaki er lidelser, der kræver livslang diæt.

Mælkesukker og gluten er bandlyst for de ramte, og det kan være en jungle at finde de rigtige fødevarer, der indtil for nylig næsten udelukkende blev produceret af udenlandske virksomheder.

Nu har nogle få danske virksomheder opdaget det hidtil næsten uopdyrkede marked i Danmark.

Substans har besøgt Hasseris Bageri, der gik i gang med at udvikle glutenfrit brød, da en af de ansatte selv fik konstateret cøliaki. Nu udgør det glutenfri brød, æbleskiver, småkager mm. næsten halvdelen af bageriets omsætning og sendes som frostvarer til kunder over hele landet .

Tag også med til Thise Mejeri, der har lanceret laktosefrie produkter som yoghurt og kakao og fortsat vil satse på konceptet.

- Vi får mange klap på skulderen af forbrugere, der siger ”fortsæt endelig”. Derudover har vi før oplevet, at det, vi troede var en nicheproduktion, pludselig voksede meget, siger salgschef
Mogens Poulsen.

Læs temaet om cøliaki og laktoseintolerans i det nye nummer af Substans s 26-30