Nyhed

Ups og åh nej – kun frøen overlevede!

Uheld under opstilling af konkurrerende karamelværker gav et øjebliks gys på Foodexpo.

Af Poul Damgård. Foto Jens Bach

Først knoklede de dybt koncentreret i halvanden dag, inden de kunne placere deres smukke og fantasifulde karamelopsats med blomster, blade og tænksom frø på podiet.


Så skulle de sammen med kollegerne/konkurrenterne lige placere den store beskyttende glasmontre over karamelfiguren.

Men her var det så – ups - at det gik galt. For der skulle løftes højt og sættes præcist og nænsomt ned. Og det blev til alt andet end en beskyttelse af kreationen.

Noget gik galt i processen! Og – åh nej - kun den smukke frø slap fradet med helt karamelskind og kunne sidde tænksom tilbage blandt karamelstumperne af det øvrige mesterværk.

Ronnie Milan fra Konditorkunst.dk og Charlotte Nielsen fra Bæks Konditori i Odense er de dygtige, men uheldige kreatører bag karamelvraget. De deltog sammen med tre andre udvalgte duoer i karamelshowet på Foodexpo Herning. Og hvor de besøgende på messen i hen ved to dage havde kunnet følge skabelsen af karamelværkerne, så kunne de, der havde øjnene rettet mod podiet på det rette øjeblik, så også gyse over det sekunds drama, hvor dette værk kollapsede.

Flotte kreationer
I løbet af den foregående proces havde Milan og Nielsen dog nået at høste adskillige gisp af beundring for deres arbejde. I lighed med de tre andre deltagende duoer af konditorer, der alle fik dommernes – og tilskuernes - ros for flotte og fantasifulde indslag.

De øvrige deltagere var Nichlas Frese og Mads Kilstrup fra henholdsvis Andersen Bakery og La Glace i Købehavn, som blev hædret med prisen som Kongerigets bedste karamelmagere, Peter Finne og Mark Hermann fra Farum Hus Konditori, samt den midtøstjyske duo Cornelius Larsen fra La Gateau i Midtjylland og Gabriel Trærup Ahlgreen fra Langenæs Bageri i Århus.