Nyhed

OK 2012 Så kører forhandlingerne med DI!

12.000 medlemmers løn- og arbejdsforhold er i spil. Fødevareforbundet NNF lægger vægt på tryghed og jobbevarelse.

Forhandlingerne mellem Fødevareforbundet NNF og DI blev tirsdag skudt formelt i gang i en fredsommelig atmosfære i DI’s midlertidige hovedkvarter i Ørestaden på Amager.

Det drejer sig om overenskomsterne for 12.000 medlemmer af Fødevareforbundet NNF på slagterierne og det fødevareindustrielle område. Ved arbejdsgiversidens bordende sidder DI’s chef for social affairs, Erik Kjærgaard, og formanden for Slagteriernes Arbejdsgiverforening, Erik Bredholt, der i øvrigt også er formand for bestyrelsen i Danish Crown.

Arbejdsgivernes topforhandlere gav ved tirsdagens formelle åbning af forhandlingerne tilsagn om, at de var klar til at drøfte hvad som helst. De økonomiske rammer er stærkt begrænsede, men slagteriernes konkurrencesituation er heldigvis ikke så slem som for tre-fire år siden, som det blev udtrykt.

Uddannelse til nyt job
For Fødevareforbundet NNF lagde forbundsformand Ole Wehlast og næstformand Jens Peter Bostrup vægt på tryghed og jobbevarelse som de vigtigste elementer.

- Mange af vores medlemmer begynder som slagteriarbejdere som 18-årige, og de kan ikke holde til det, til de er 70. De er nødt til at skifte job undervejs, og så er uddannelse meget vigtig for os, sagde Ole Wehlast med adresse til den udhuling af efterlønnen og forhøjelse af pensionsalderen, der ligger i den nye tilbagetrækningsreform.

Begge parter læggervægt på, at de gerne selv vil kunne forhandle sig frem til et resultat. Det tilstræbes inden for rammerne af en køreplan, der rummer mødedatoer frem til 10. februar.