Af Emilia Maria van Gilse
Der er masser af aktivitet både i butikken og bagved i bageriet i Lagkagehuset i Haderslev. I butikken bugner det med lækkert, nybagt, velduftende brød. Og mens morgenbrød og rugbrød langes over disken i et heftigt tempo i butikken, så er der gang iproduktionen afkager ude i bageriet.
Og det går godt for Lagkagehuset. Både det, der ligger i Haderslev, og for de andre Lagkagehuse rundt omkring i Danmark.
Men forude venter fedtafgiften, og den kommer til at ramme hårdt – også Lagkagehuset, frygter Asmus Christensen. Der bliver nemlig brugt rigelige mængder margarine og chokolade på godt bagværk! Og der er kun et sted at sende merudgiften hen; til forbrugerne, der nok må indstille sig på prisstigninger, når afgiften træder i kraft den 1. oktober.
Åbent - også for biler
Lagkagehuset i Haderslev har landets første drive-in bageri
Bageriet har åbent hver dag året rundt – med undtagelse af nytårsdag. Og der er aldrig lukket og slukket ude i bageriet. Hele døgnet rundt arbejder de 16 bagere og konditorer med at fremstille brød og kage.
Og for de kunder, der har travlt, eller som ikke har mulighed for at komme ind i butikken, har Lagkagehuset Danmark første drive-in bageri, hvor bilisterne kan køre op til et vindue og købe deres brød og kager. Helt som man kender det fra fastfoodrestauranter.

Forbundsformand Ole Wehlasttaler med en af bageriets tre konditorlærlinge.