Af Emilia Maria van Gilse
Medarbejderne på Danish Crowns slagteriet i Skjern ved godt, at deres arbejdsdage på virksomheden er talte. Når det store nye kreaturslagteri Holsted på et tidspunkt slår portene op, er det slut med opskæring og udbening på slagteriet i Skjern.
Men den situation fylder ikke meget her og nu – folk er afklarede med, at det er der skal ske, forklarer tillidsrepræsentant Gunnar Sakshaug.
-Vi har jo vist, at det var på vej. Og folk er blevet lovet, at de kan komme med på det nye slagteri, hvis de vil. Det regner vi med at cirka halvdelen vil tage i mod, og den anden halvdel må se sig om efter et andet arbejde.
Men på trods af den afklarede situation, så fylder tryghed alligevel meget hos medarbejderne. De vil gerne have det gjort dyrere for arbejdsgiverne at fyre medarbejdere:
-Mine kollegaer er overordnet set tilfredse med den løn, de får i dag. Det, de går efter, er i højere grad at få sikret nogle bedre tryghedsaftaler. De vil for eksempel meget gerne have hævet fratrædelsesgodtgørelserne, siger Gunnar Sakshaug.
Ved bordene i kantinen, hvor medarbejderne har mulighed for at snakke overenskomstkrav med Fødevareforbundet NNFs forhandlere, går snakken også meget på frihed og fritvalg. Mange ser gerne fritvalgsordningen udvidet, så medarbejdere kan vælge endnu mere frihed, end de har mulighed for i dag.
Overenskomst-bussen fortsætter turen rundt i landet, og næste stop er Danish Crown slagteriet i Herning. Man kan følge busturen rundt i landet på forbundets facebook-side www.facebook.com/nnf.dk