De to unge danskere bagere, der repræsenterede Danmark ved Europamesterskaberne, kom ikke på sejrsskamlen. De fik en delt fjerdeplads, men har ikke tabt modet: - Der ligger mange nye konkurrencer og venter, siger de.
Af Claus Gjedsig. Foto: Jens Bach.
Lykke Maagaard fra Ejvinds Bageri i Hvide Sande og Esben Duus fra Rathjes Bageri i Egernsund, var ellers optimistiske, da de drog til mesterskaberne i Weinheim i Tyskland, hvor Europas bedste unge bagere skulle findes. Men de vidste også godt, at det var toppen af den europæiske kransekage, de skulle op imod.
Konkurrencen fandt sted fra mandag til torsdag i denne uge.
- Alene det at blive udtaget til europamesterskaberne er vildt flot. Og så skal vi tage i betragtning, at Lykke og Esben udgjorde reserverne. De gjorde et virkelig godt indtryk og kæmpede bravt, men måtte desværre indkassere nogle strafpoint til sidst i konkurrencen, fortæller bagerfaglærer Lars Jacobsen, Uddannelsescenter Holstebro, der var med på turen sammen med bagerfaglærer Niels Jørgen Fonnesbæk, samt Claus Nielsen og Erik Jensen fra Det Faglige Fællesudvalg.
Esben fik syv strafpoint, for at arbejde fem minutter længere end han måtte. Og Lykke måtte indkassere 14 strafpoint for at bruge ti minutter mere end beregnet.
Vinderen blev en ung tysk bager. Andenpladsen blev også besat af Tyskland, mens Frankrig kom på tredjepladsen. De to tyske bagere havde den fordel, at de havde trænet på centret i Weinheim i over to måneder før konkurrencen.
- Det var en kæmpe oplevelse at være med, men også nogle hektiske dage. Nu glæder vi os til at komme i en mere normal gænge igen. Men vi er klar til at deltage i kommende konkurrencer. Ingen tvivl om det, siger Lykke Maagaard og Esben Duus.