Nyhed

De hemmelige smagsdommere

En hidtil ukendt romkugle-klub har de sidste tre år prøvesmagt og bedømt romkugler fra 70 forskellige bagere i Storkøbenhavn. Substans går bagom klubben og løfter sløret for dens metoder

En hidtil ukendt romkugle-klub har de sidste tre år prøvesmagt og bedømt romkugler fra 70 forskellige bagere i Storkøbenhavn. Substans går bagom klubben og løfter sløret for dens metoder


Af Helle Jørgensen //Foto Uffe Kongsted

De operererer i det skjulte. Du genkender dem ikke, når de står ved bageriets disk og bestiller. De er superdiskrete, kræsne – og jernhårde….

I al hemmelighed har en loge-agtig romkugle-klub de sidste tre år smagt sig igennem kugler fra 70 forskellige bagere i københavnsområdet.

Hver anden torsdag er arbejdsdagen hos de udvalgte på CBS blevet forsødet – eller ødelagt – af det ansvarsfulde hverv.

Kreative kendere

De 10 mænd og kvinder i alderen 22-50 år elsker romkugler. Men som klubmedlemmer har de ikke bare spist romkuglerne.

Næ, de har forholdt sig til hver eneste stykke krymmel, konsistens, smag og chokloadekvaltet, før dommen er blevet afsagt. Ikke bare i form af en karakter på skalaen 0-10. Medlemmerne, der selvfølgelig har kryptiske dæknavne, tilføjer også en personlig kommentar til deres vurdering.


Den Fede Fisk, Skibumsen og Dolken

Det er indimellem rystende læsning, når Den Fede Fisk, Skibumsen, Dolken og de andre ruller sig ud i kommentarerne. I en kommentar skriver Kassemesteren f.eks. sønderlemmende om en af sidste års bundskrabere:


-Flot kugle, men blottet for smag. Hæng den i træet!.


Om den samme romkugle skriver klubmedlem Holm Hansen i sin vurdering:


-Designet trækker op her. Alt andet fortjener ikke engang ét tryk på orglet.


De korte og kontante meldinger føres ind i et Excel-ark af formanden, der har alle sæsoner liggende på sin pc.


Læs meget mere om de hemmelige smagsdommere i det nye Substans side 18-19