Af Claus Gjedsig.
Slagteriet i Vrå har stået tomt, siden Danish Meat Company lukkede. Nu er der startet et nyt selskab under navnet RIBS4YOU med ejeren af slagteriet, Per Jeppesen, som formand for bestyrelsen. Som direktør er ansat Carsten Sørensen, der også var direktør i Danish Meat Company.
- Det er et lille projekt, og vi starter meget begrænset op med to til tre medarbejdere. Men vi tror, at vi har fundet en niche, siger Carsten Sørensen.
Man vil koge og marinere spareribs, der skal sælges som delikatesser i danske supermarkeder.
- Vores koncept går ud på, at spareribsene vaccumpakkes med marinaden. Man skal altså ikke selv til at marinere og pensle ved grillen. Desuden satser vi på kvalitetsvarer med meget kød. Vi har netop fået testet vores marinade, og den faldt virkelig i folks smag. Derfor tror vi på succes, selv om grillsæsonen allerede er godt i gang.
Problem med råvarer
Det nye firma har dog problemer med at købe råvarer.
- Vi har ikke kunnet finde danske leverandører, som vil sælge til os. Derfor indkøbes spareribsene i udlandet. Vi havde helst købt dansk, også for at sikre arbejdspladser. Omvendt kan vi måske spare nogle penge, når vi tvinges til at købe ind i udlandet, siger Carsten Sørensen.
Afdelingsformand John Christiansen, Fødevareforbundet NNF Nordjylland, er meget glad for nyheden.
- Det er rigtig dejligt hver gang der kommer nye arbejdspladser. Og set med de positive briller, så kan to til tre medarbejdere hurtigt blive til 20 eller 30, hvis projektet bliver en succes, siger John Christiansen.


Den tidligere direktør for Danish Meat Company, Carsten Sørensen, samt afdelingsformand John Christiansen, Fødevareforbundet NNF Nordjylland. Foto: Axel Søgaard.