Af Claus Gjedsig.
- Danske slagterier har undslået sig ordningen med virksomhedspraktik, fordi man mener, at den ikke passer ind i arbejdet på et slagteri. På Danish Crown i Herning følte vi imidlertid, at vi også måtte tage et socialt ansvar. Derfor gik vi i gang.
Om baggrunden siger Kurt Høj, at man på slagteriet selvfølgelig er sit sociale ansvar bevidst. Men ordningen er også indført for at få ledige danskere i arbejde frem for at indføre arbejdskraft fra for eksempel Polen.
Når en ledig kommer i virksomhedspraktik, skal virksomheden ikke betale løn. Den ledige får understøttelse fra sig fagforening i de fire uger. Omvendt skal virksomheden garantere, at der er fast arbejde til de ledige, hvis de er egnede.
- Der går rigtig mange dygtige og motiverede ledige rundt i Danmark. Ikke kun gode kolleger, men også fra andre brancher. Jeg mener, at de skal have en chance, siger Kurt Høj.
De første seks har gennemført ordningen og er kvalificerede til at arbejde på Danish Crown, når der bliver brug for flere ansatte.
- Ordningen med folk i praktik har den fordel, at den enkelte ledige hurtigt kan mærke, om det er et arbejde for ham eller hende. Man kan altså selv springe fra. Fra slagteriets side får mestrene et godt indblik i, hvad de pågældende kan, og det er en fordel, når der skal rekrutteres nye medarbejdere.
- Med denne ordning ”spilder” man heller ikke fire uger på en ledig, som ikke egner sig til at arbejde på et slagteri. Kræfterne kan bruges på andre fronter. Det er det, vi nu gør, som det første slagteri i Danmark nogen sinde, siger tillidsmand Kurt Høj.