Nyhed

200 nye ansatte på DC i Herning

På et halvt år er antallet af medarbejdere på Danish Crown i Herning steget med omkring et par hundrede. Med en omstrukturering håbede man på en del nye medarbejdere, men slet ikke det tal, man er nået op på.

Af Claus Gjedsig.

- Jeg må indrømme, at jeg har svært ved at få armene ned. Det er så dejlig positive, at ledige både fra Fødevareforbundet NNF og andre brancher er kommet i arbejde. Ganske vist er en del ansat som ferieafløsere i en begrænset periode. Kan vi beholde halvdelen af forøgelsen efter ferien, er det flot, siger Kurt Høj.

Omstruktureringen på Danish Crown på landsplan startede for nogle år siden, da antallet af svin til slagtning i Danmark faldt drastisk. Svineproducenterne fik mere ud af at sende deres grise til Tyskland.

- Selv om mange stadig sender deres slagtesvin på den anden side af grænsen, så er den trafik dalet meget, nærmest nedadgående.

Desuden blev en del fyret i takt med, at det nye slagteri Hilton øgede sin kapacitet. I dag har vi flere ansatte i detailafdelingen bl.a. på grund af nye produkter, marinerede varer til grill-sæsonen og lignende.

- For nogle år siden stoppede vi med de såkaldte pauseslagtninger. Med den øgede kapacitet er de nu blevet genindført og der er oprettet to såkaldte deltidshold, som arbejder 28 timer den ene uge og 32 den anden på aften/nathold. Det er i øvrigt hold, som slagteriarbejderne er meget glade for at være på, siger Kurt Høj.

Med de mange nyansættelser er arbejdsstyrken oppe på omkring 800 NNFere. På Danish Crown i Herning slagtes der i øjeblikket 31.000 svin om ugen og der er næsten 1000 ansatte i alt.