Nyhed

Opskrift på sikker færdsel

Kødindustriens Arbejdsmiljøudvalg sætter liv i lukket fabrikshal - og fokus på at færdes sikkert på arbejdspladsen

Af Poul Damgård


Der blev for en stund pustet nyt liv i de ellers så stille fabrikshaller hos Tulip i Sønder Borup ved Randers, da henved 100 mennesker tirsdag samledes for at se på sikker færdsel på arbejdspladsen. Og selv om der ikke for tiden er nogen konkret arbejdsfærdsels at studere på den lukkede virksomhed, så fik de miljøengagerede folk på udmærket vis visualiseret problemerne, fortæller arbejdsmiljøkonsulent i Fødevareforbundet NNF Tommy Jensen.


Der var udstillet trucks, og der var opsat spejle og skilte og sat streger på gulvet til at vise noget om udfordringerne i praksis.

-Så det var ægte omgivelser, som bedre viste problemerne, end hvis vi nu havde holdt konferencen på et hotel, siger Tommy Jensen.


Kødindustriens Arbejdsmiljøudvalg stod bag konferencen, som blandt andet fokuserede på de praktiske erfaringer fra to arbejdspladser, der har gennemført pilotprojekter omsikker adfærd i færdslen, nemlig Defco i Århus og Tulip i Vejle.


Og så blev deltagerne, og de kom fra både lønmodtagerne og arbejdsgiverne, præsenteret for en drejebog for sikker adfærd i færdslen i kødindustrien. Den henvender sig til ledelsen og miljøorganisationen på virksomhederne med giver opskrifter på, hvordan man kan arbejde systematisk med at gøre færdslen på arbejdspladsen sikker.

defco og tulip.jpg