- Egentlig skulle slagteriet være lukket i løbet af andet halvår 2009 og produktionen flyttet til slagteriet i Esbjerg. Men lukningen er udskudt flere gange. Det giver nogle voldsomme frustrationer, fordi der ikke kan sættes en dato på. At der nu bliver fyret, fordi vi mangler slagtesvin, kommer pludseligt, men ventet, siger Niels Henrik Sørensen.
Op til jul kørte produktionen hundrede procent, men siden er den dalet, så der ikke har været fulde uger. På dagholdet har den således været nede på omkring 70 procent.
- Det har betydet, at slagteriarbejderne enten kunne blive i kantinen og få deres timeløn eller gå hjem for egen regning. Det har mange valgt, siger Niels Henrik Sørensen.
- Fyringerne kommer egentlig ikke som den store overraskelse, men det er en træls måde Danish Crown håndterer hele situationen på slagteriet her i Rødding. Jeg føler, at de bruger salami-metoden, og efterlyser en dato for, hvornår slagteriet lukker.
- Det vil være en lettelse for mine kolleger. Så har de noget at forholde sig til og kan komme videre med deres liv. Den usikkerhed, der hersker i dag, er dybt frustrerende, siger Niels Henrik Sørensen.
Med fyringerne er der 126 tilbage i produktionen.