I dagens udgave af Jyllands-Posten sættes der fokus på bekæmpelsen af snyd med fødevarer.
Desværre oplever ansatte i fødevareindustrien fra tid til anden at blive tvunget til at snyde med produktionen af fødevarer. Fødevareforbundet NNF har gentagne gange taget stærkt afstand fra snyderi med fødevarer, som for eksempel ompakning af kød og lignende.
Helt konkret giver forbundet på sin hjemmeside mulighed for, at alle – ikke mindst de ansatte i fødevareindustrien – kan anmelde mistanke om snyd med fødevare.
- Det har vi sat i gang, fordi vi ikke er i tvivl om, at medarbejderne ofte føler sig i klemme og presset af deres arbejdsgivere til at medvirke ved snyd og svindel. Det vil hverken vi eller vores medlemmer forbindes med, siger forbundsformand Ole Wehlast til Jyllands-Posten.
Muligheden for at anmelde mistanke om snyd med fødevarer har efterhånden kørt i et par år, og selvom antallet af anmeldelser ikke har været overvældende, så er der dog kommet anmeldelser fra både ansatte og forbrugere.
Anmeldelserne bliver i anonymiseret form videregivet til fødevarestyrelsen. Det vil sige ansatte ikke behøver frygte for deres job, hvis de vælger at videregive mistanke om snyd med fødevarer.
Hos Fødevarestyrelsens Rejsehold bliver anmeldelserne brugt, når Rejseholdet besøger virksomheder og butikker.