Nyhed

45 slagterlærlinge på besøg hos deres fagforbund

Kødklister, a-kasseregler, den danske model og lærlingemedlemskab. Spørgelysten var stor hos de knap 45 slagterlærlinge fra Slagteriskolen i Roskilde, der torsdag formiddag aflagde deres fagforbund Fødevareforbundet NNF et besøg.

Kødklister, a-kasseregler, den danske model og lærlingemedlemskab. Spørgelysten var stor hos de knap 45 slagterlærlinge fra Slagteriskolen i Roskilde, der torsdag formiddag aflagde deres fagforbund Fødevareforbundet NNF et besøg.

Af Emilia Maria van Gilse

- Kødklister er noget svineri!

Hvis det står til de kommende slagtere, så skal danskerne ikke frygte, at fremtidens kød er sovset ind i thrombin - også kaldet kødklister. For er der noget lærlingene tager afstand fra, så er det at snyde kunden.

For eller imod kødklister, var blot et af de emner, lærlingene fra Slagteriskolen i Roskilde fik mulighed for at diskutere med deres fagforbund Fødevareforbundet NNF. Traditionen tro havde omkring 45 elever lagt kniven i skuffen, og var taget på tur til København. Første stop var Fødevareforbundet NNF, og derfra gik turen videre til landbrugets hovedsæde på Axelborg.

Faglig stolthed og gode råd
Uddannelseskonsulent i forbundet Svend Blankholm tog sig sammen faglig sekretær i Fødevareforbundet NNFs afdeling Sjælland og Øerne Fans Lerche Biessy kærligt af de unge. Og i løbet af de tre timer, de unge havde afsat til besøget, fik de en bred introduktion til overenskomsterne, a-kassereglerne og mulighederne for videre- og efteruddannelse.

Og det skortede hverken på gode spørgsmål eller kvikke bemærkninger.

Hvorfor blive slagter?
Men hvorfor vælge netop slagterfaget? Det giver 21-årige Mads Bakke Andersen, der er elev i Føtex i Nykøbing Falster, sit bud på.