Nyhed

Så slagtes der igen i Vrå

Ledelsen på Danish Meat Company havde ingen problemer med at ansætte kvalificeret arbejdskraft, da man tirsdag startede svineslagteriet i Vrå op igen. 42 af de 44 medarbejdere i produktionen har nemlig tidligere været ansat på slagteriet. – Det er glædens dag, sagde slagteriarbejderne, da de første grise blev slagtet.

Af Claus Gjedsig. Foto: Axel Søgaard.

Stemningen på slagteriet i Vrå var nærmest løssluppen. Mange var mødt ekstra tidligt, så der var tid til at hilse på gamle kolleger, inden slagtningerne gik i gang.

- Fantastisk. Glædeligt. Det her er bedre en sex, var nogle af kommentarerne fra slagteriarbejderne.

Danish Meat Company startede i 2007, men måtte lukke igen i december 2008. I slutningen af 2009 kom der imidlertid skred i forhandlingerne med firmaet Midland Bacon fra England, der nu har købt slagteriet.

I starten skal der slagtes omkring 6000 svin om ugen, men man forventer at komme op på mellem 8000 og 10.000. Med den nuværende kapacitet kan man dog nå 12.000 svin, og det tal er ikke urealistisk, mener administrerende direktør Leif Koch.

Der foregår ikke forædling på Danish Meat Company, men udelukkende slagtninger. De halve grisekroppe sendes direkte til forarbejdning i England.

Afdelingsformand John Christiansen, Fødevareforbundet NNF Nordjylland, er utrolig glad for, at slagteriet er genåbnet.

- Det var en sorgens dag, da slagteriet lukkede kort før jul i 2008 og mange slagteriarbejdere stod uden arbejde. I forvejen er Vendsyssel meget hårdt ramt af arbejdsløshed. Enkelte fik arbejde på Danish Crown i Sæby, andre søgte ind i andre erhverv, men langt de fleste måtte stille sig bagest i køen af ledige.

- Nu er over 40 kommet i gang igen, så det er glædens dag. Og jeg tror og håber på, at endnu flere kommer i arbejde på slagteriet i Vrå, siger John Christiansen.