Nyhed

Rejsegilde på Oplevelsesgangen i Roskilde

Traditionen tro var der pølser til alle, da Slagteriskolen i Roskilde i sidste uge kunne holde rejsegilde for Oplevelsesgangen.

Af Emilia Maria van Gilse

Der sker ting og sager på Slagteriskolen i Roskilde.

Fredag d. 23. april kunne skolens elever og andre interesserede fejre rejsegilde for den kommende Oplevelsesgang.

Oplevelsesgangen er en del af projektet ”Rundt om måltidet”, der skal gøre Slagteriskolen til frontløber og blive branchens foretrukne fødevare- og serviceskole. Når gangen står færdig om et års tid, vil gæster og besøgende få mulighed for at se, hvad der egentlig sker med kødet fra dyrene slagtes til medisterpølsen ligger på tallerknen.

Samtidig skal potentielle elever kunne komme forbi og snuse til fagene. Drømmen er, at alle regionens folkeskoleelever skal have været forbi, inden de vælger deres uddannelse.

Velkommen til innovation
Uddannelseskonsulent i Fødevareforbundet NNF Svend Blankholm deltog i rejsegildet. Han er begejstret for Slagteriskolens nytænkende skridt:

- Jeg synes, det er et fantastisk spændende projekt Slagteriskolen har kastet sig ud i. Ikke blot satser skolen benhårdt på en udviklingen indenfor slagterfaget, de gør også produktionen af fødevarer nærværende for forbrugerne.

Svend Blankholm håber, at Oplevelsesgangen også vil gavne debatten om fødevaresikkerhed:

- Vi taler meget om fødevaresikkerhed, men sandheden er, at de færreste forbrugere ved, hvilken forarbejdning der sker. Oplevelsesgangen vil på en helt ny måde gøre det klart for forbrugerne, at forarbejdningen af fødevare er et fag, der kræver viden og uddannelse.