Betydningen af at være organiseret det rigtige sted i fokus under OK-besøg på Easy Food i Kolding
Af Poul Damgård
Hos Easy Food i Kolding er omkring 100 medarbejdere beskæftiget med at lave pizzaer, pølsehorn, kager og andre let tilgængelige fødevarer. 30 af dem er medlemmer af Fødevareforbundet NNF, og det er for få. Nogle står i stedet i 3F, og det kom i fokus, da OK-delegationen med forbundsformand Ole Wehlast og Jens Peter Bostrup tirsdag eftermiddag besøgte virksomheden.
Skulle forhandlingerne om en ny overenskomst udvikle sig til en konflikt, så skal man have været medlem af Fødevareforbundet NNF i tre måneder for at få konfliktunderstøttelse. Kombineret med muligheden for at få indflydelse på både de krav, der skal rejses, og afstemningen om et ny overenskomst var det noget, der så ud til at gøre indtryk blandt medarbejdere, der endnu ikke havde fået tilsluttet sig den organisation, der har overenskomsten for de producerende medarbejdere, altså Fødevareforbundet NNF.
Forbundets topforhandlere fik en god kantinedialog med en udvalg af medarbejderne, og her var ulempetillæg for natarbejde et af de emner, der blev rejst. 32 kroner i tillæg for arbejde i de mørkeste timer er for lidt, mente Aase Boch, som har været tillidsrepræsentant siden april i år. Og så gives tillægget kun frem til kl. seks, selv om natholdet arbejder til klokken otte, og de to sidste timer bør der også gives tillæg for, tilføjede Aase Boch.
Øget indbetaling til pension og mulighederne for frit valg om, hvorvidt den enkelte vil satse på løn, pension eller frihed var andre emner, som var oppe og vende under besøget.