Nyhed

Sabine røg til tops

Når man er et konkurrencemenneske og bruger utrolig megen tid på at træne og forberede sig, er der intet skønnere end at nå helt til tops. Og det gjorde Sabine Pi Klagenberg fra Esbjerg, da hun fredag eftermiddag vandt Danmarksmesterskabet for detailslagterelever ved forårsmessen 2009 i Aalborg Kongres & Kultur Center.

Sabine Pi Klagenberg var så knivskarp og kreativ i konkurrencens to discipliner, at dommerne kårede hende som den bedste blandt de 10 DM-finalister. Men dommerne Britt Rasmussen fra Danske Slagtermestres Landsforening og Henrik Svanhede fra dagligvarekæden SuperBest lagde ikke skjul på, at deltagerne havde givet hinanden kamp til stregen. Niveauet blandt alle deltagere var meget højt - og ”markant bedre, end vi havde regnet med”, som dommerne sagde.

Ud over titlen som Danmarksmester var der en check på 20.000 kroner til Sabine Pi Klagenberg. Nummer to blev Rune Ahn Hansen fra Holbæk, som fik en check på 15.000 kroner, og nummer tre blev Sune Hansen fra Løgstør, som fik 10.000 kroner.

De tre stolte vindere på sejsskamlen

Lykønskningerne regnede ned over Sabine Pi Klagenberg i de hektiske minutter, efter at konkurrencen var afgjort, og blintzlysene glimtede igen og igen.

- Tillykke, hvor er det flot … hvor er vi stolte af dig, lød det til den nykårede mester.

Og selv var Sabine Pi Klagenberg forståelig nok stolt over og glad for resultatet.

- Det er dejligt, når jeg nu har brugt så meget tid på det. Jeg har gjort meget ud af at tænke anderledes og spekuleret over, hvordan man kan bruge produkterne på andre måder end de traditionelle. Som detailslagter skal man efter min mening inspirere kunderne, så de ser nye muligheder for at bruge det kød, de køber. Det skal ikke være kedeligt, siger hun.

DM for detailslagterelever var arrangeret af Slagterfagets Fællesudvalg, og arrangørerne var ovenud glade for, at mesterskaberne var en stor publikumsmagnet. Konstant var der en kødrand af mennesker foran deltagernes små køkkener, og der kom mange anerkendende bemærkninger.

- Det ser lækkert ud … har du set det der … hvor kan man købe det, var blot nogle af de mange respektfulde bemærkninger fra publikum.

Og fra start til slut arbejdede de 10 finalister dybt koncentrerede og målbevidste, hvad enten det gjaldt om at skære forskelligt slags kød ud og anrette det i glasdiske, eller det handlede om at tilberede madretter, som kunne få mundvandet frem hos alle.

Årets overraskelse var, hvilket kødmæssigt grundlag finalisterne skulle tilberede lækre retter med sauce og garniture ud fra. Det viste sig at være en lammebov, og så handlede det om at sætte de gastronomiske hjerneceller i gang og give dommerne en madoplevelse ud over det sædvanlige.

Det lykkedes…