På Kohberg Brød i Bolderslev i Sønderjylland arbejdes der i øjeblikket på højtryk med indkøring af en ny bagelinje. Når den kører optimalt får den en kapacitet på 6000 rugbrød i timen, svarende til en udvidelse af kapaciteten på 50 procent.
- Man kunne frygte, at indførelsen af den nyeste teknologi ville betyde en reduktion af medarbejdere. Det ser vi desværre ofte. Men det er vi blevet forskånet for. Alle omkring 140 timelønnede er sikret deres arbejde, og det er jeg meget glad for, siger tillidsmand Robert Degn Petersen.
Direktør i Kohberg Brød, Jan Gerber, oplyser, at der er tale om en investering på omkring hundrede millioner kroner, og at den nye bagelinje kører i løbet af kort tid.
- Vi har en filosofi, som siger, at vi ikke sælger skindet, før bjørnen er skudt. Men jeg håber og tror på, at når alle linjer kører optimalt, skal der ansættes flere medarbejdere. Jeg kan ikke sætte tal på, men det kommer i alle tilfælde til at dreje sig om en snes stykker, siger Jan Gerber.
- Markederne i både Danmark og udlandet efterspørger mere rugbrød. Skal vi leve op til vores mål om at levere brød af høj kvalitet til konkurrencedygtige priser, kræver det, at vi er villige til at investere.
Kohberg Brød satser på en øget eksport af rugbrød til specielt Sverige, Norge og Tyskland.