Syge og gamle dyr, der er uegnede som menneskeføde, bliver slagtet på hjemmeslagterier rundt om i hele landet. Ofte under uhumske og helt uacceptable forhold. Fødevarestyrelsen besøger hvert år omkring 75 sorte hjemmeslagterier, hvor der bliver set stort på hygiejnekrav og fødevarelovgivning.
Fødevareforbundet NNF tager skarptafstand fra den slags slagterier og de mennesker, der udfører de dybt kritisable slagtninger.
- Det er næppe faglærte og uddannede slagtere, der laver den slags. Det er sorte pletter på vores branche, og myndighederne bør sætte en stopper for den type slagterier, siger forbundssekretær i Fødevareforbundet NNF John Sørensen
For at komme de brodne kar i fødevarebranchen til livs, oprettede Fødevareforbundet NNF i 2006 ”Stop Snyd” kampagnen. Her kan forbrugerne tippe forbundet, hvis de oplever snyd med fødevarer, eller støder på uhygiejniske forhold på fødevarevirksomheder. Fødevareforbundet NNF sender tippet videre til relevante myndigheder i anonymiseret form.
Læs mere om "Stop Snyd"